Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

måndag 23 november 2009

Vecka 39+1

Du är nu gravid i vecka 39. Bebisen är omkring 50-51cm lång och väger 4,3-4,6 kg. De flesta bebisar ökar fortfarande i vikt men en del magrar faktiskt vid den här perioden. Det börjar bli trångt i livmodern nu och då bebisen snurrar och vrider sig där inne så kan det hända att navelsträngen lägger sig kring halsen. Omkring 20% av alla bebisar föds med navelsträngen omkring halsen, vilket kan påverka bebisens hjärtljud mot slutet av förlossningen. I de flesta fall innebär det inget hot mot bebisens hälsa och barnmorksan för helt enkel navelsträngen över barnets huvud i samband med födslen.

Har ändrat vikten så att det bättre stämmer in på oss, annars är det mer normalt med 3,2 kg.
BM besök idag med läkarundersökning CTG och måttagning av bebbe igen, känns konstigt att bli varandes hos BM 4 timmar i stället för 20 minuter. Trots storlek på både bebbe och mage så ser alla prover bra ut. Det lilla miraklet är väntat att titta fram 29 Nov, men man vet ju aldrig!
Min nästa tid som BM bokat var 9 Dec, men det ändrade jag och läkaren på. Det är ju inte meningen att man ska måsta gå över tiden allt för länge innan de sätter i gång en.
Näe jag hoppas han vill se världen nu under veckan så håll tummarna för oss nu.
Ha en trevlig kväll alla /Maria

2 kommentarer:

  1. Gissa om vi gör!
    Så fort bilen passerar så säger vi: nu far dom på BB....
    Men vi har ju inte hört tutet!!!
    Lycka till!

    SvaraRadera
  2. Jag håller tummarna hela tiden, sover (eller ligger mest vaken är väl närmast sanningen)med telefonen bredvid, bilen är tankad, ny kamera införskaffad. Hoppas att Du just nu får vila mycket, det behöver du. Kram från Mamma

    SvaraRadera